Multitenant Marktplaats voor metaalindustrie

Hectool

Hectool markeert een revolutionaire stap in de industriële sector als de eerste marktplaats, specifiek ontworpen voor CNC-machines en gereedschappen, gehost op Shopify Plus.

Services

Branding Design Development

Industry

Maakindustrie

Company size

Corporate startup

De Uitdaging

De uitdaging lag in het creëren van een platform dat leveranciers en klanten samenbrengt, gebruikmakend van de nieuwste technologieën. Dit vereiste een naadloze integratie van diverse componenten zoals een leveranciersportaal, een geavanceerde AI-assistent en een robuuste eCommerce-infrastructuur, allemaal binnen het Shopify Plus-ecosysteem.

Onze Aanpak

Onze aanpak omvatte een customer journey en visualisatie in Figma van het beoogde UX/UI designs. Het ontwikkelen van een geavanceerd leveranciersportaal met behulp van o.a. Nuxt.js en JAVA, waardoor een soepele ervaring voor verkopers mogelijk werd gemaakt om hun producten te vermelden en te beheren. We hebben de kracht van Shopify Plus benut om een naadloze winkelervaring te bieden, volledig geautomatiseerd met Shopify Flow en gebouwd met Shopify Native. Daarnaast hebben we een AI-assistent, geïntegreerd met Shopify’s API en diepgaand getraind in CNC-bewerking, om gebruikers snel toegang te geven tot essentiële productdetails, compatibiliteit, prijzen en beschikbaarheid. Deze AI-assistent geeft advies over compatibiliteit wat de besluitvorming en het advies vereenvoudigt.

De Oplossing

Tooling

Shopify Plus AI JAVA

Op basis van Shopify Plus hebben we een Multitenant platform ontwikkelt met uitgebreide mogelijkheden voor leveranciers. Om enorme artikelbestanden efficient in te lezen hebben we een AI assistent ontwikkelt die automatisch categoriseert en teksten genereert. Voor klanten is een AI sales assistent ontwikkelt die op zeer gebruikersvriendelijke manier de databases doorzoekt en relevante resultaten toont en (technische) klantvragen adequaat beantwoord. De AI engine is op basis van Hector-CX, een product van Atlantis Digital op basis van hun eigen LLM.

Het Resultaat

Het resultaat is een baanbrekende marktplaats die de industrie herdefinieert, door leveranciers en klanten op een efficiënte en technologisch geavanceerde manier met elkaar te verbinden. Hectool’s unieke leveranciersportaal, de integratie van de nieuwste Shopify Plus-technologieën en de implementatie van een AI-assistent hebben gezamenlijk een platform gecreëerd dat niet alleen de manier waarop industriële CNC-machines en gereedschappen worden gekocht en verkocht transformeert, maar ook een nieuwe standaard zet in de eCommerce-industrie voor industriële producten. Met een uitgebreide catalogus van meer dan 30.000 productvarianten heeft Hectool zich gevestigd als de toonaangevende marktplaats voor de industrie, klaar om de uitdagingen en behoeften van de moderne industriële sector aan te gaan.

Reinier Molenaar, CEO Hectool

Voor de ontwikkeling en het onderhoud van onze B2B Marketplace werken wij intensief samen met de experts van Atlantis Digital. Onze wensen gaan verder dan wat de standaardoplossingen ons kunnen bieden, zoals het bouwen van vendor portalen, split payment functionaliteit en onze eigen AI-bot. Atlantis Digital is hierin een flexibele en proactieve partner die ons steeds weer verrast met nieuwe creatieve oplossingen. Zeer tevreden!

Contact

Heb je vragen, briljante ideeën, of wil je gewoon hallo zeggen? Laat van je horen, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.