Boekingsplatform

Blue Estate Agency

Blue Estate Agency biedt vakantieverblijven aan in het luxe segment in met name Frankrijk. Blue Estate onderscheidt zich door verblijven en hospitality op hoog niveau aan te bieden op prestigieuze locaties, aangevuld met eersteklas conciërge- en gastvrijheid diensten. Blue Estate is trots op zijn collectie exclusieve vastgoed die zich richten op cliënten dat luxe en gepersonaliseerde service waardeert. In deze case verkent de reis van Blue Estate in het creëren van een online platform die de essentie van zijn merk ondersteunt en het boekingsproces optimaliseert.

Services

Development Branding

Industry

Travel and Hospitality

Company size

20+

De Uitdaging

De belangrijkste uitdaging was om een online platform te ontwikkelen die de uitstraling van het bedrijf, de excellente services, en een efficient boekingsproces biedt. De behoefte aan een ontwerp die dergelijke exclusieve, zeldzame eigendommen op prestigieuze locaties op een betoverende manier zou presenteren, zonder daarbij de kwaliteit van gebruik op elk apparaat te verliezen. Verder had de klant behoefte aan flexibiliteit en een complexe integratie met het backend system (Septeo). Uitgebreide individuele klantvoorkeuren in het boekingproces moeten mogelijk gemaakt worden en middels maatwerksoftware en diverse API’s geïntegreerd tussen systemen en een WordPress website.

Onze Aanpak

Rekening houdend met deze uitdaging begonnen we een prototype te ontwikkelen op basis van Figma. Stap voor stap hebben we met de klant het systeem ontwikkeld, met een Agile aanpak. De integratie mogelijkheden met Septeo zijn onderzocht en hebben we een architectuur ontwikkeld. Middels op maat gemaakte software en gestructureerde API oplossing is middelbare ontwikkeld tussen de backend en de Wordpress frontend. Het was een zeer complex project, maar stap voor stap en intensieve samenwerking met de klant zijn we in staat geweest een oplossing te ontwikkelen die de verwachtingen overtrof.

De Oplossing

Tooling

PHP Python Agile MySQL Sigma

Onze oplossing draaide om effectieve communicatie met de klant, proactief denken, om de uitdagingen aan te gaan van het omzetten van dit geavanceerde ontwerp in een 100% responsieve website, en het zorgen voor een foutloze gebruikerservaring op alle apparaten. Met dezelfde aandacht voor detail die aan de backend wordt besteed, en exacte aandacht besteed aan de frontend, is de site een toonbeeld van merkethos; het combineert ze perfect tot één samenhangende eenheid. Een open-source oplossing die integreert met de Septio backend en de klant veel vrijheid geeft in de interactie met cliënten.

Het Resultaat

Ons ontwerp en oplossing resulteerde in een website die niet alleen aan de tevredenheid van de klant voldeed, maar ook drastisch verbeterde gebruikerservaring. Een daling van 40% in het bouncepercentage en maandelijks 25% meer klantcontacten. Dit leidde tot hoge conversiepercentages dankzij de responsieve website en backend-functionaliteiten die werden gekoppeld aan API-integraties. Het gebruiksvriendelijke webdesign verdubbelde het aantal terugkerende gebruikers en verdrievoudigde het aantal nieuwe gebruikers. Onze oplossing slaagde er dus in om precies te bieden waar het publiek van Blue Estate naar op zoek zou zijn – een zeer selectieve doelgroep.

Contact

Heb je vragen, briljante ideeën, of wil je gewoon hallo zeggen? Laat van je horen, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.