Een Geavanceerde Oplossing voor douane-integraties in het Digitale Tijdperk

Klearnow Inc.

Services

Analyse JAVA development

Industry

Logistics

Company size

100+

De Uitdaging

KlearNow is een US based scale-up die een AI gebaseerde Saas oplossing biedt voor internationale logistieke processen. Van boekingen voor zeevracht tot de afhandeling van alle formele processen waaronder douaneaangiften. KlearNow biedt een volledig digitale oplossing, end-to-end en visibility. Altijd zijn klanten op de hoogte waar hun vracht bevindt en de status ervan. KlearNow breidt internationaal uit naar onder meer de belangrijkste logistieke knooppunten (zeehavens) in de EU. Dit vraagt om veel expertise rondom douane regelingen, en met name de technische implementatie ervan en te volgen procedures voor de juiste vergunningen. Atlantis is gevraagd om KlearNow te ondersteunen in de realisatie van integratie met de Belgische en Nederlandse douaneautoriteiten. Dit behelst systemen zoals o.a. PDLA (Belgie), AGS en DMS voor het doen van import en export aangiften.
Haven

Onze Aanpak

Douaneregelingen zijn complex en dienen nauwkeurig te worden geanalyseerd en vertaald te worden in technische oplossingen. Er is geen ruimte voor misinterpretatie dan wel foutjes is de technische oplossing. Foutjes, hoe klein dan ook, resulteren in onjuiste aangiften met alle gevolgen van dien zoals vertragingen in de supply-chain tot forse naheffingen en boetes. Alle technische documentatie hebben we zorgvuldig geanalyseerd en vertaald naar de gewenste oplossing voor KlearNow. Douaneregelingen zijn inhoudelijk bestudeerd, en getoetst met de technische documentatie.

De Oplossing

Tooling

Douane expertise op gebied van geautomatiseerde systemen zoals AGS en DMS in Nederland en PDLA en dergelijke in Belgie.

Atlantis heeft KlearNow geholpen met consultants op het gebied van de noodzakelijke douane regelingen en technische kennis daarvan. De contacten en communicatie tussen KlearNow en de technische staf van de douane zijn door Atlantis verzorgd. Hierdoor zijn snel test middelen ter beschikking gekomen voor het ontwikkelproces. Atlantis heeft senior JAVA developers en een JAVA architect ter beschikking gesteld aan het ontwikkelteam van KlearNow in zowel India als de US. Lokaal gerichte technische oplossingen konden gezamenlijk geïntegreerd worden in het KlearNow platform.

Het Resultaat

KlearNow kan volledig geautomatiseerd end-to-end transport verzorgen naar ook Nederlandse zeehavens. Nog belangrijker, ook tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Als gevolg van de Brexit zijn daar extra douane formaliteiten nodig. KlearNow kan deze volledig digitaal en geautomatiseerd verzorgen.
Michelle R.

Michelle R. Sr. director of International Expansion

“Opening new markets requires local experts to help you navigate local intricacies and for this Atlantis has been a fantastic partner. Not only with supporting me with technical solutions, but also played an active role in matters such as obtaining customs permits and in our overall launch. Atlantis has proven to be an agile and creative partner in a project that without their help would have been a lot more challenging to navigate. I can highly recommend them!”

Contact

Heb je vragen, briljante ideeën, of wil je gewoon hallo zeggen? Laat van je horen, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.